Kathleen Smet ° 19/01/1970

image-default.jpg
Als kind had Kathleen een hemelse schrik van water en werd er gekozen, omdat tekenschool en het daar bijhorende stilzitten niet echt iets voor haar was, om turnen te proberen. Toen uiteindelijk na veel inspanningen de watervrees werd overwonnen kwam daar zwemmen bij. Al snel bleek het zwemtalent groter te zijn dan de turncapaciteiten en werd er meer tijd aan dat zwemmen besteed, met als gevolg meerdere Belgische jeugdtitels en podiumplaatsen bij de elite.
Na contacten met verschillende triatleten en door het feit dat ze ook graag liep, kwam de overgang naar triatlon. Na een moeilijke start bleek ze dan toch de sport te hebben gevonden waarin ze kon uitblinken.
Zo behaalde Kathleen in triatlon 7 Belgische titels, 2 Europese titels (2000 en 2002) plus 2 podiumplaatsen (2001 en 2003) en 1 Wereldtitel  (2005).
Verder nam ze deel aan 2 Olympische Spelen (2000 en 2004) met als beste resultaat een 4e plaats op de Spelen van Athene in 2004. Door haar sportief palmares won Kathleen in 2004 de Limburgse Laurier (hoogste Limburgse sportprijs) en in 2005 het Vlaams Sportjuweel.
Naast het uitbouwen van een sportcarrière deed Kathleen ook universitaire studies; zij behaalde de graad van Licentiaat Lichamelijke Opvoeding, Licentiaat Motorische Revalidatie en Kinesitherapie, Geaggregeerde Hoger Secundair Onderwijs en een Postgraduaat Sportkinesitherapie. Verder is ze trainer A in zowel zwemmen als in triatlon.
Actief sporten is er nu natuurlijk veel minder bij. Wel gaat ze regelmatig lopen en tennissen.  
Buiten de begeleiding van atleten is ze werkzaam als Secretaris Generaal  van de Europese Triatlon Unie en werkzaam in het onderwijs (Hoger Secundair Onderwijs en Bijzonder Lager onderwijs).