Rudi Frankinouille °10/12/1968
                 
image-7210-rudi_en_mieke_2.jpg?1420296181120
image-7209-rudi frankrijk.jpg?1420295786867

In mijn jeugd heb ik jarenlang competitie gezwommen en behaalde met de estafetteploeg van RSCM (Racing Swimming Club Mechelen) meerdere Belgische titels op 4 x 100m vrije slag, 4 x 100m wisselslag, 4 x 200m vrije slag en 1 Belgisch record op 4 x 100m wisselslag. Individueel zwom ik op Belgisch subtop niveau met enkele halve finales op de Belgische Kampioenschappen. In een korte tussenperiode stapte ik via fitness over op waterpolo.

Na de middelbare studie stonden universitaire studies op het programma en tijdens mijn opleiding aan de KULeuven heb ik deel uitgemaakt van de universitaire zwem- en waterpoloploeg. Dit leidde in 1992 tot het behalen van de sportverdienste van de KUL.
Van 2005 tot 2010 heb ik deelgenomen aan de Belgische Master zwemkampioenschappen met jaarlijks meerdere Belgische titels. In triatlon behaalde ik de titel "Belgisch Kampioen Medici". Momenteel beoefen ik vooral rotsklimmen als hobby.

Aan diezelfde universiteit (KUL) behaalde ik met onderscheiding mijn diploma Licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie. Hierna vulde ik mijn curriculum aan met een bijkomende Master of Science aan de Vrije Universiteit Brussel en enkele andere bijkomende opleidingen in de kinesitherapie.
Momenteel bereid ik een doctoraat in de Medische Wetenschappen voor in het domein "biomechanica van het voorvoetlopen".

Ik ben buiten de eigen sportbegeleiding hoofdzakelijk werkzaam in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, afdeling S.P.O.R.T.S. als sportfysioloog. Mijn takenpakket bestaat hoofdzakelijk uit het screenen en testen van sporters. Met deze tests, waaronder inspanningstests op fiets of loopband en biomechanische loop- en ganganalyse geef ik de sporter (van beginnende tot de topsporter) advies om sportief te verbeteren.

Aan de VTS (Vlaamse Trainersschool) behaalde ik volgende diploma's:
- Trainer A Triatlon
- Instructeur B sportklimmen
- Initiator rotsklimmen

- Initiator pistool- en geweerschieten
- gelijkschaling gehandicaptensport

Certificaten:
- Newton Running loopcoach (ervaring in retrainen naar voorvoetlopen)
- Runningsmart Physio loopanalyse (UZA)
- complex-core stabilsatietraining

Zelf ben ik docent voor de VTS voor verschillende opleidingen en federaties.
In de klimwereld (mijn huidige passie en hobby) ben ik gebrevetteerd alpi-secourist, evaluator klimvaardigheidsbewijzen (tot KVB3), routebouwer en was lid van het BRT (Belgian Rebolting Team). Jaarlijks geef ik klimopleidingen in het buitenland.